Elektrische deelfietsen van Gobike nu ook in Krimpen aan den IJssel

Gobike Rotterdam heeft een nieuwe locatie in Krimpen aan den IJssel. Donderdag 21 juni heeft de gemeente Krimpen aan den IJssel haar eerste uitleenstation voor de elektrische deelfietsen officieel in gebruik genomen. De Gobikes zijn te vinden bij de fietsenstalling van het busstation aan de Albert Schweitzerlaan. 

Het uitleenstation in Krimpen a/d IJssel is de veertiende locatie van Gobike Rotterdam. In het centrum van Rotterdam zijn de witte deelfietsen met de touchscreen tablet al sinds vorig jaar te vinden, bijvoorbeeld bij Rotterdam Centraal, bij Museum Boijmans Van Beuningen, de Kubuswoningen en de Markthal en aan beide zijden van de Erasmusbrug. Daar zijn dit voorjaar uitleenstations aan de oostkant van Rotterdam bijgekomen, waaronder die bij de metrostations Rotterdam Alexander, Kralingse Zoom en Capelsebrug.

Elektrische fietsen voor iedereen

Wethouder de Leeuw van gemeente Krimpen aan den IJssel probeert een Gobike tijdens de opening.
Wethouder de Leeuw probeert een Gobike tijdens de opening.

Arnold de Leeuw, wethouder bereikbaarheid, is blij met het eerste Gobike uitleenstation in Krimpen: “Krimpenaren kunnen nu op een laagdrempelige manier gebruikmaken van elektrische fietsen om zich te verplaatsen. Met zo’n fiets rij je zo van het busstation naar bestemmingen in Krimpen en de Stormpolder, maar ook Rotterdam Centrum en Station Alexander zijn nu veel sneller per fiets bereikbaar.”

In tien minuten naar metrostation Capelsebrug

Vanaf de nieuwe locatie in Krimpen a/d IJssel fiets je binnen tien minuten naar het Gobike uitleenstation bij metrostation Capelsebrug. Zo heb je een goede verbinding met het metronetwerk van Rotterdam. Fietsen naar het centrum kan natuurlijk ook. Wie wil, fietst in ongeveer een half uur naar het Gobike uitleenstation bij de Markthal. De uitleenstations van Gobike zijn te vinden bij allerlei OV-knooppunten, P+R’s en populaire bestemmingen in Rotterdam en omgeving.

Meld je aan bij Gobike Rotterdam

Woon je in Krimpen en wil je je aanmelden? Dat kan hier. Met een abonnement voor €15,- heb je een jaar lang toegang tot het systeem en kun je volop fietsen voor 3 cent per minuut. Onderweg even je fiets parkeren kan tegen een gereduceerd tarief van 1 cent per minuut.

 

Alle locaties van Gobike Rotterdam vind je hier.

previous