Transferium Maasvlakte met Gobike uitleenstation geopend

Dinsdag 24 april is de nieuwe OV-hub Transferium Maasvlakte feestelijk geopend. Het transferium heeft een nieuw Gobike uitleenstation met elektrische deelfietsen. Werknemers en bezoekers van de Maasvlakte fietsen zo snel en comfortabel naar hun bestemming. Het Transferium stimuleert het gebruik van alternatieven voor de auto, zodat reizigers een eigen keuze kunnen maken.

Betere last-mile voorzieningen

Gobike uitleenstation Transferium MaasvlakteDe RET biedt dankzij de aangepaste Fast Ferry dienstregeling een snelle verbinding met Hoek van Holland-Berghaven. De fiets kan mee aan boord. Later dit jaar zullen er ook lijnbussen naar het transferium rijden. Bedrijfsvervoer en de elektrische deelfietsen van Gobike verzorgen de verbinding tussen transferium en eindbestemming in het havengebied. Verwacht wordt dat eind 2018 zo’n 1.500 werknemers gebruikmaken van het Transferium.

De opening van het Transferium Maasvlakte is een belangrijke eerste stap om samen te werken aan de doorontwikkeling van openbaar en collectief vervoer in het havengebied.

Naar multimodale bereikbaarheid

Ronald Paul, COO van het Havenbedrijf, licht het belang van het Transferium Maasvlakte voor het havengebied toe:

“In het westelijk havengebied werken circa 7.000 mensen bij zo’n 50 bedrijven. We verwachten dat er de komende drie jaar nog minimaal 1500 werknemers bijkomen als gevolg van de aanleg van een nieuw distributiepark en de uitbreiding van bestaande bedrijvigheid. Daarom zetten wij in op multimodale bereikbaarheid van het woon-werkverkeer. Dankzij deze OV-hub met bus, ferry en (leen)fiets, wordt de Maasvlakte beter bereikbaar en de drukke A15 ontlast”

Natuur naast Transferium Maasvlakte

Opening Transferium Maasvlakte
Feestelijke opening Transferium Maasvlakte

Pal naast het Transferium Maasvlakte, ligt het Krabbeterrein, een verbinding tussen natuurgebieden die verspreiding en uitwisseling van planten en dieren mogelijk maakt. Zaden uit die gebieden landen hier en groeien uit tot planten en bloemen. Er groeien bijvoorbeeld verschillende wilde orchideeën, zoals de in Europa zeer zeldzame Groenknolorchis. Het is een natuurgebied met bijzondere duinvegetatie.

Probeeractie

Werknemers en bezoekers van bedrijven op de Maasvlakte, kunnen tijdelijk gratis gebruikmaken van de Gobikes op het transferium. Je ontvangt je gebruikersaccount dan via je eigen bedrijf. Interesse om als bedrijf mee te doen? Stuur ons een e-mail en vraag om meer informatie.

Alle informatie over de opening van het Transferium Maasvlakte vind je hier.

 

previous