Grote financiële problemen voor Gobike Nederland

Op 5 augustus 2019 heeft de rechter uitstel van betaling verleend aan Gobike Nederland B.V., het bedrijf achter de elektrische deelfietsen in Rotterdam en omstreken. De surseance is op 7 augustus omgezet in een faillissement. 

Gobikes bij station Rotterdam Centraal

Gobike is sinds 2017 in operatie in Rotterdam. Er is de afgelopen jaren gewerkt aan een gestage uitbreiding van het aantal fietsen en uitleenstations in Rotterdam en omliggende gemeenten. Helaas is het niet gelukt om de noodzakelijke groei naar een groter systeem tijdig te bewerkstelligen. Jeffrey Dost, CEO van Gobike Nederland laat weten:

“Het Gobike concept heeft zich afgelopen jaren bewezen als een uniek en integraal mobiliteitsconcept. Gobike heeft haar klanten een comfortabele en efficiënte mobiliteitsdienst geboden, welke zelfstandig en als onderdeel van het grotere OV mobiliteitssysteem haar toegevoegde waarde heeft bewezen. Gobike heeft zich ook onderscheiden door het toepassen van intelligente digitale technologieën, zoals “Talking Traffic”. Dit is een technologie waarbij Gobikes met verkeerslichten communiceren om zo een nog betere mobiliteitsservice te kunnen bieden.”

Op dit moment voert bewindvoerder Robert van Moorsel gesprekken met alle betrokkenen en mogelijke kandidaten voor een overname. Dat laatste is een mogelijkheid, aldus Van Moorsel (bron): “We hebben al contact met mogelijke opvolgers. Er is veel belangstelling. Het is een mooi concept en je hebt weinig elektrische concurrenten. Bovendien leent de stad zich er prima voor met de grote afstanden en uitstekende fietspaden.”

Wij willen al onze klanten hartelijk bedanken voor het in ons gestelde vertrouwen de afgelopen jaren. Ook danken wij alle partners voor het vertrouwen en de goede samenwerking.

Sinds vanochtend is het helaas niet meer mogelijk om ritten te starten als klant van Gobike. Heb je vragen naar aanleiding van dit bericht? Neem dan contact op met Gobike via e-mail.

previous