Hoe houden we Rotterdam leefbaar en bereikbaar?

Rotterdam is een prachtige stad die door steeds meer mensen wordt gebruikt. Maar het wordt steeds drukker en dat zal de komende jaren niet verminderen. Mensen reizen door de stad voor werk, voor school, een dagje weg of een avondje stappen. Het dwingt de gemeente, maar eigenlijk iedereen, om op een andere manier na te denken over verstedelijking en mobiliteit.

Hoe zorg je ervoor dat al deze mensen iedere dag snel op hun bestemming aankomen? En welke rol spelen de deelfietsen van Gobike hierin?

Gobike en Smart Mobility

De tablet op het stuur van een Gobike deelfiets biedt verschillen opties voor ‘smart mobility’. Denk aan de plattegrond en de navigatie op de tablet, maar ook aan de mogelijkheid om de tablet met verkeerslichten te laten communiceren. “Het doel is de stad ondanks de toenemende drukte bereikbaar, mobiel, leefbaar, maar ook veilig te houden. En als je even slim nadenkt, is dit nog maar het begin.”

In dit vlog laat Pim van BAM Infra zien wat de elektrische deelfietsen van Gobike bijdragen aan een leefbaar en bereikbaar Rotterdam.

Meer informatie over BAM Infra

previous