Uitbreiding uitleenstations voor Gobike in en rond Rotterdam

Gobike Rotterdam heeft er zeven uitleenstations bij gekregen de afgelopen maanden. Vooral ten oosten van de binnenstad zijn er nieuwe locaties bij verschillende metrostations en P+R’s. Met de zeven nieuwe uitleenstations erbij, zijn er nu veertien uitleenstations in gebruik. 

De nieuwe locaties liggen vooral aan de metrolijnen A, B en C richting De Terp (Capelle) en Binnenhof / Nesselande, namelijk: bij Metro Oostplein, metrostation en P+R Kralingse Zoom, metrostation en P+R Capelsebrug en (metro)station en P+R Rotterdam Alexander. De Gobike locaties sluiten zo goed aan op knooppunten van openbaar vervoer, verschillende P+R locaties en populaire bestemmingen. Reizigers hebben er een flexibele vervoersoptie bij voor de “last-mile” vanaf verschillende vervoersknooppunten.

Naar een stadsregionaal systeem

Een van de nieuwe uitleenstations, bij metrostation OostpleinUitleenstation Capelsebrug biedt een eerste locatie op de grens van Capelle aan den IJssel. Vanaf uitleenstation Capelsebrug zijn bestemmingen in Capelle nu eenvoudig te bereiken. Met het nieuwe uitleenstation in Krimpen aan den IJssel erbij en het uitleenstation op Transferium Maasvlakte, maken we zo een begin met de uitrol van Gobike Rotterdam in de hele stadsregio.

Met de elektrische Gobikes, fiets je snel en gemakkelijk vanuit bijvoorbeeld Krimpen naar het dichtstbijzijnde metrostation, Capelsebrug. Maar we zien ook dat veel mensen vanuit Krimpen in zo’n 25 minuutjes naar de binnenstad van Rotterdam fietsen. Gobike biedt hiermee een nieuwe, flexibele (24/7) vervoersoptie van en naar het centrum van Rotterdam.

Nieuwe uitleenstations in en rond Rotterdam

Andere uitleenstations die we hebben toegevoegd, zijn die op de Hoofdweg bij het Bastion Hotel, niet ver van het Kralingse Bos, en bij Diergaarde Blijdorp op de Bentincklaan in Rotterdam Noord. Maar er zit natuurlijk nog meer in de pijpleiding. We blijven dit jaar locaties toevoegen aan het Gobike netwerk in Rotterdam en aansluitende gemeentes.

Kijk hier voor alle locaties van Gobike Rotterdam.

Kaart: Gobike uitleenstations (juni 2018)

Gobike uitleenstations, stand begin juli 2018 (niet op de kaart: uitleenstation Transferium Maasvlakte). Kaartgegevens © 2018 Google.
Gobike uitleenstations, stand juni 2018 (niet op de kaart: uitleenstation Transferium Maasvlakte). Kaartgegevens © 2018 Google.

 

 

previous