Rivium in Capelle krijgt nieuw Gobike uitleenstation

Wethouder Dick van Sluis van gemeente Capelle aan den IJssel heeft het eerste Gobike deelfietsstation van Capelle en het nieuwe (vervoers)informatiecentrum Rivium geopend. De elektrische deelfietsen staan niet ver van de eindhalte van de ParkShuttle Baan, de onbemande bussen die van en naar het dichtstbijzijnde metrostation rijden.

Nieuw informatiecentrum over duurzaam vervoer

Wethouder van Sluis kwam op de fiets met Jeffrey Dost van Gobike naar het Informatiecentrum Rivium en opende daarna het eerste Gobike station in Capelle en het informatiecentrum. Jeffrey Dost: “Wij zijn erg blij met deze Gobike locatie. Hier kunnen we de toegevoegde waarde van de duurzame deelmobiliteit van de Gobikes in samenwerking met het OV netwerk in een woon/werk omgeving laten zien.” Roger Demkes van de Verkeersonderneming voegt daaraan toe: “Vanuit De Verkeersonderneming zijn we trots dat dit project geboren uit de Marktplaats voor Infrastructuur mooie voortgang boekt en de vaart erin houdt.”

Innovatieve wijk

Volgens de wethouder wordt Capelle Rivium de meest innovatieve wijk van Capelle: “De uitbreiding van de ParkShuttle Baan met extra haltes maakt dat we voorop lopen in Nederland, maar eigenlijk in heel de wereld.” De ParkShuttle in Capelle is straks het eerste onbemande OV vervoersmiddel op de openbare weg. In het Informatiecentrum aan de Rivium Boulevard kunnen ondernemers, bewoners en belangstellenden iedere donderdag van 12.00 tot 14.00 uur terecht voor info over alle ontwikkelingen in vervoer in het gebied. Rivium wordt door transformatie van kantoren naar woningen een moderne wijk van Capelle aan den IJssel waar bewoners kunnen wonen, werken, verblijven en recreëren.

Alle Gobike locaties in en rond Rotterdam vind je hier.

previous